>

   
20.09.2023

Зустріч у форматі круглого столу з керівниками Центральної державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Миколаївській області

  Днями адміністрацію Центрального району відвідали начальник Центральної державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Миколаївській області Лариса Сілочі та заступник начальника ДПІ – начальник відділу з надання адміністративних та інших послуг Ірина Сологуб задля обговорення стану сплати податків до бюджетів громади та новації Закону №3219.

«Ми прагнемо мати постійну співпрацю із представниками місцевої влади, бо лише наші спільні зусилля сприятимуть фінансовій стабільності громад районів міста. Оскільки місцеве самоврядування потребує фінансів для вирішення нагальних питань життя та комунальної сфери Миколаєва, податкова служба завжди уважна до ситуації зі сплатою податків. Ми системно працюємо у всіх можливих для нас напрямках», - запевнила учасників зустрічі Лариса Сілочі.

«Фінансова спроможність громад і висока податкова культура – невід’ємні. Саме у цьому напрямку варто працювати податковій службі та органам місцевої влади. У період протидії військовій агресії вкрай важливо переконати платників податків дотримуватися вимог закону та сумлінно сплачувати податки», – звернувся до учасників засідання заступник голови адміністрації Геннадій Шкуренко.

Учасники зустрічі розглянули спільні шляхи роботи. Поряд із якісним податковим супроводом, постійно необхідно вживати комплекс заходів для попередження фактів використання неофіційної праці та належної держреєстрації підприємництва. Також важливо, щоб підприємці подбали і про виконання вимог Закону №3219, зокрема щодо проведення готівкових розрахунків через РРО/ПРРО - таким чином убезпечити себе від застосування штрафних санкцій із 1 жовтня 2023 року.

Податківці наголошують: відповідальність за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» – відновлено

З 1 жовтня 2023 року у разі встановлення контролюючими органами факту не проведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи, будуть застосовуватись фінансові санкції, передбачені п.1 ст. 17 Закону.

Умовою дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО є реєстрація РРО та/або ПРРО в контролюючому органі.

Присутні визнали зустріч плідною и визначили шляхи подальшої спільної роботи. По підсумкам наголосили: податкова служба та органи місцевого самоврядування будуть використовувати всі доступні комунікаційні можливості задля якісного інформування жителів та підприємців міста.